Benvolguts

 

Fa quaranta anys un grup de persones al qual els unia un comú denominador, la pipa, van decidir reunir-se cada dimecres, en un espai molt emblemàtic de Barcelona conegut com Els Quatre Gats, una cafeteria que servia com a punt de reunió, a la fi del segle XIX, per a personatges del món bohemi i artístic, com ara Rusiñol, Casas, Picasso i uns altres. És en aquest lloc on es va gestar l'embrió que donaria vida al Barcelona Pipa Club.

 

Una vegada formalitzat com a club, l'entitat va fixar com a raó social un pis situat en la Plaça Reial, precisament, a la casa que havia pertangut al pintor Pere Pruna. Allí va començar la seva marxa en el terreny social i cultural, destacant-se activitats com ara la fotografia, la pintura, el cinema, les conferències i les tertúlies, les presentacions de llibres, els recitals de poesia, les trobades gastronòmiques i moltes altres opcions. El binomi del club amb la música sempre ha estat total, especialment en la seva coexistència amb el jazz, sense que això hagi desmerescut la presència d'altres gèneres com l'òpera, per exemple.

 

Des de fa cinc anys, el club va traslladar la seva seu a una nova ubicació situada al carrer Sant Eulalia de Barcelona, en el pintoresc barri de Gràcia, on continuem mantenint les nostres activitats.

L'any 2020 complim el nostre quaranta aniversari i esperem continuar complint molts més. Us convido a compartir amb nosaltres aquesta nova etapa per a continuar fent història.

 

Una salutació

Josep Panés, president

josep2_edited.jpg