EL MUNDO DE LA PIPA I EL TABAC

Pipes (Tipus i Models)

 

1) Preu: Les first solen ser molt cares. Ull,no totes les pipes cares i de marques conegudes són First. He vist Petersons de 350€ que donaven pena, però també les Peterson són cas aparti...
2) Farcits: En teoria una First NO POT TENIR FARCIMENTS. En una pipa nova és difícil distingir -solen notar-se després de diverses fumades-, però un examen minuciós i amb bona llum revela molts d'ells. Ull: el fet que una pipa tingui farcits no té perquè afectar a la qualitat de fumada. Ésto depèn més aviat de la curació del bruc, del trepat...
3) Gra: Una First té un gra bell i molt dens, en qualsevol de les seves varietats: recte, vetes, ull d'ocell...Per cert això també té relació amb l'anterior: hi ha pipes sense farciments...i sense gra. Es deu al fet que estan fetes amb la part superior de l'arrel del bruc. Però no són First.
4) Estructura: Una First té formes regulars -excepte, per descomptat ,les "Freehand"- amb bona simetria i equilibri, i un acabat perfecte, tant de cazoleta com només de boca...És fonamentalment bella.
-Pedro Puertas-

El pes de la Pipa

 

El pes del bruc té a veure d'acord a com va ser tractat l'esbós, si va anar correctament airejat i assecat, perquè la fusta perdi els seus sucs i humitats originals i, justament, quant millor aquest tractat l'esbós, més humitat haurà perdut, ergo, pesarà menys...del que es desprèn que la pipa que més pesa és la d'inferior qualitat, almenys en el que a tractament del bruc es refereix, ja que quant mes sec est, mes porós és el material, i és mes absorbent a l'hora de la fumada.
-Marcelo Slullitel-

Prefereixo la pipa lleugera i seca de bruc vell, encara que el seu gra no tingui un disseny bonic.
 -Francisco Gutiérrez-

Definitivament les bones pipes són com el bon vi....."entre més vell, més bo......" 
-Jorge Chaves-

Manteniment de la Pipa

 

NETEJA DE LES "SYSTEM".- El que faig amb els meus System (solament tinc dos), després de fumar-les i deixar-les refredar una estona, és passar-los un tac de paper absorbent (Kleenex, per la seva marca comercial) ben retorçat de tal manera que arribi al fons de l'orifici del "sistema", li dono voltes i extrec, repetint l'operació fins que surti net. A la data mai m'han donat problema les meves benvolgudíssimes System
-Enrique Cantú- 

NETEJA DE LES "CHURCHWARDEN".- Utilitzar neta pipes llargs (especials per a aquest tipus de pipes). En defecte d'això s'utilitza un neta pipes normal que s'introdueix primer d'una banda del filtre i després per l'altre
-Marcelo Slullitel-

Doncs ara que ho dius, se m'ocorre que pots ficar una escombreta sencera i empènyer amb una segona escombreta fins que surti la primera, sempre que la primera surti abans de desaparèixer la segona, sinó, l'has "cagao", mala sort i pastilles Timoteo per al cabreig (i si no se li lleva, es pren una altra capseta).
-Javier López-

Tabac (Tipus i Generalitats)

 

El Cavendish és un tabac que porta aquest nom perquè el pirata de "la seva majestat" per portar-ho davant la "graciosa"ho va conservar en sucre, en toneles que van portar rhum. Ara Déu dirà com ho fan.
-Epicuro-

Al meu entendre, el flake és el que menys escalfa, justament per ser una combustió mes lenta i a l'ésser mes gruix el cos del tabac ,si és que no està molt esmicolat o fet pols ,clar. Opino que escalfen molt mes els tabacs tallats en ribbon finita, com el Clan i uns altres (òbviament influeix el ritme i manera de fumar) ... [amb els flakes] costa una mica més iniciar l'encès però, una vegada en marxa correctament, s'apaga amb menys freqüència que altres tipus de corts. Per això es diu que el flake és ideal per fumar a l'aire lliure perquè el vent no altera massa la combustió ,ni el sabor.
-Marcelo Slullitel-

El tabac de gust engonals és, en general, de mes cos comparat amb els holandesos;,gairebé totes les marques ( almenys,les que conec) sempre porten els següents tabacs: virginia en les seves varietats mes o menys torrat o madur,és tabac ros i la base de les mescles porten també latakia o perique que és el tabac condimento ( el primer oriental i el segon americà ). Poden portar també una quantitat de burley,que és tabac negre natural.en general les mescles angleses no són molt aromàtiques. Exemples de clàssics anglesos: capstan, saint bruno o dunhill.
-Marcelo Slullitel-

Tabac (Conservació)

 

Normalment els guardo en aquestes borses plàstiques amb tancament hermètic i dins d'una caixa de cedre en un parell de flascons de vidre amb tapa segellada amb goma (d'aquests que s'usen per a les conserves i que tenen un segur metàl·lic que aferma la tapa en el seu lloc) i un altre mes en la meva última adquisició :)) una caixa estanca Savinelli que vaig trobar en rematada i que té una esponja en la tapa, la qual, i solament per provar, he impregnat de líquid per a humitats. Tinc un amic que acostuma ficar dins de la borsa de tabac una fulla d'enciam i canviar-la diari durant dos o tres dies o bé llesques fines de poma amb les mateixes cures (en ocasions es pren la molèstia d'injectar-les amb cognac, a les pomes).
-Enrique Cantú-

T'aconsellaria que abans de res et fessis amb un recipient per a tabac. Aquests pots acostumen a ser de ceràmica, porcellana, plàstic o cristall i solen comptar amb un tancament hermètic que permet conservar el tabac en el seu just punt d'humitat. Jo prefereixo els que tenen una esponja situada en la part interior de la tapa, doncs es pot humitejar amb algun líquid (ja sigui aigua o qualsevol altre licor), i permet conservar el tabac per molt temps sense que s'assequi a l'excés. D'aquesta manera pots buidar tot el tabac que compris en el recipient, i portar-te en el paquet o caixa només la quantitat que vagis a utilitzar en el dia.
-Francisco Gutiérrez-

L'Art de Fumar

 

El primer és fumar amb calma, amb aspiracions suaus i regulars. Les xuclades han de ser lentes i de molt poc fum, i inevitablement, si vostè vol gaudir de tota l'aroma que és capaç de donar-nos un bon tabac, faci vostè l'expulsió del fum pel nas. Això a part d'algunes xuclades més enèrgiques i profundes dirigides solament a mantenir la bona marxa en la combustió. Si pot ser, conservi vostè la pipa entre les dents respirant amb ella, si no a través d'ella; és a dir, procuri que el seu alè s'expulsi de tant en tant per ella, suaument, imperceptiblement gairebé, a fi de millorar el tir.
Així és com la cosa marxarà amb tota harmonia, amb el ritme precís. El fumador; la pipa; l'univers; l'harmonia sideral. Silenci, meditació. No em titlli vostè de puritano del "pipismo" si li dic que, per fumar magistralment, és necessari no fer cap altra cosa al mateix temps, sinó pensar; com a màxim, llegir. Fumi, fumi vostè. Ja veurà vostè com l'aspecte amable de les coses va apareixent; com els seus sentiments es col·loquen en el seu lloc; com es van ordenant les seves idees.
Somrigui, somrigui vostè de delectació. Té vostè motiu!
-Text del Maestro Verdaguer enviat per Félix Massó-

  • Instagram - Gris Círculo
  • Facebook - Gris Círculo
  • Twitter - Gris Círculo

ADREÇA

 

Santa Eulàlia, 21 , Baixos

08012, Vila de Gràcia, Barcelona.

bpipaclub@gmail.com

Tel: 93 301 11 65

© 2020 por Bpipaclub. Creado con Wix.com

LOCALITZACIÓ