top of page

HISTÒRIA DEL BPC

El Barcelona Pipa Club va néixer en el mes de febrer de 1980 en la cerveseria "Els 4 Gats" del carrer Montsió de Barcelona.

Va ser una iniciativa de Vicens Lozano (periodista i després president del BPC durant 22 anys ) que va reunir a tots els socis del Pipa Club d'Espanya residents a Barcelona

Els fundadors van ser vuit que a poc a poc van ser ampliant el cercle.

En "Els 4 Gats" , on es reunien els pintors Rusiñol, Casas i Picasso entre uns altres es van fer les primeres activitats del Club que molt ràpid va superar el centenar de socis.

El Barcelona Pipa Club es va convertir aviat en una institució ciutadana i les necessitats van aconsellar amb el pas del temps la creació d'una seu social pròpia .

Aquesta es va obrir al juny de 1982 a la Plaça Real, 3 pral, on va tancar les seves portes en Juny de 2015. Per després situar-se a l'encantador barri de Gràcia, en Santa Eulàlia, 21, Baixos. I des d'Octubre de 2015, est és la nova i única seu del Barcelona Pipa Club.

Aquestes fotografies són el millor testimoniatge d'una època (1980) i dels seus fundadors que segueixen formant part de l'entitat.

A tots ells i la gent que ha fet possible anar superant etapes difícils volem expressar el testimoniatge de la nostra admiració, gratitud i homenatge.

bottom of page